Hallå där!

Så kul att just du har hittat hit! Vi heter Kristina, Ingrid och Ina och tillsammans utgör vi grunden för Textfabriken. Vi är alla tre passionerade och erfarna skribenter, översättare och korrekturläsare med egna företag och kunder. Efter att ha samarbetat tillsammans i olika konstellationer under flera års tid, och i många olika projekt började vi prata lite löst om att det hade varit kul att göra något ihop. Vi respekterade alla varandra, beundrade varandras kunskaper och färdigheter och gillade att arbeta tillsammans. Dessutom så tyckte vi att de andra två var vansinnigt trevliga och kloka kvinnor som vi gärna vände oss till för goda råd och givande samtal.

Så under hösten 2020 – när folk i allmänhet mestadels satt hemma och ruvade på grund av pandemin – bestämde vi oss för att göra verklighet av vår dröm om en gemensam liten skrivbyrå där vi kan erbjuda proffsiga texter och hög service med en personlig touch. Resultatet blev Textfabriken!

Till oss vänder du dig om du vill ha hjälp med nyskrivna texter, översättning, lokalisering, korrekturläsning av dina befintliga texter och efterredigering av maskinöversättningar. Genom åren har vi skrivit om det mesta och på så sätt lärt oss otroligt mycket om alla tänkbara, och otänkbara, ämnen – något som vi har haft nytta av i både yrkesmässiga och privata situationer. Inte minst när man har hamnat bredvid någon som man inte känner på en middag och då kunnat tipsa om alltifrån spännande resmål och bra dammsugare till att förklara hur en äggkläckningsmaskin fungerar eller ge tips på bra rökgrillar och hur man ska få till en riktigt djup och god röksmak på brisketen.

Kika gärna in på vår blogg då och då! Här kommer du att kunna hitta smarta skrivtips, kul kuriosa och lite annat smått och gott som kan vara bra och intressant att veta. Och som rent av kan fungera som konversationsstartare! Vet du till exempel varifrån orden lagom och skål sägs härstamma ifrån? Eller det supersvenska ordet fika? Om detta och mycket mera kommer du att kunna läsa om i bloggen!

Ha det så bra!

Kristina, Ingrid & Ina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *