Hur gott smakar torra bullar? Finjustera receptet så kommer kunderna!

Har du någon gång bakat bullar och följt receptet till punkt och pricka, men de blev ändå inte riktigt bra? Bullarna blev kanske lite torra, smakade för mycket mjöl eller så brände du dem lite? Känns det igen? Att skriva texter är lite som att baka bullar. Man får prova sig fram med både bullar och texter. Behövs det mer mjöl eller fler nyckelord?

Hitta dina läsare

Det finns ett särskilt recept att följa när man skriver texter för webben, men receptet kan behöva finjusteras och fixas några gånger så att läsarna hittar texterna, och får mersmak. Duktiga bagare som säljer goda bullar får både nya och återkommande kunder. Du kan också få både nya och återkommande kunder, men det hänger på hur väl du presenterar vad ditt företag kan erbjuda. Du behöver hitta ett bra recept som gör att dina texter sticker ut från mängden och kör om dina konkurrenter. Men hur blir texterna nålen i höstacken som sticker ut?

Receptet i tre steg

Jo, så här; börja med att göra en konkret plan och skriv ner den. Alla konstruktiva idéer som flyger runt i huvudet mår bra av att få utkristalliseras på papper. Därefter arbetar du stegvis och strategiskt med din plan.

I korta drag behöver du:

    1.    Identifiera din målgrupp. Var finns dina kunder?
    2.   Vilka ord kännetecknar din verksamhet? Fokusera på att väva in nyckelord i dina texter; i rubriker, i inledningen och lite strategiskt utplacerade i brödtexten. Men överanvänd inte nyckelorden för då är det risk för att texten känns ”kletig” att läsa.
    3.    Vad är det viktigaste i textens innehåll som du vill att läsaren ska ta del av? Skriv detta först! Därefter listar du textens resterande budskap i fallande ordning.

Voilà! Nu har du ett recept på hur man skriver en bra text. Textfabriken har dessutom ett extra bra recept på vassa texter. Hör av dig oss så skriver vi texterna som når dina läsare. Vi är skrivbyrån som sticker ut. Kontakta oss här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *